TELEFON SERVICIUL CLIENTELĂ:
14404

NOUTĂŢI ŞI EVENIMENTE

Din 1 martie va fi introdusă taxa anuală pentru domeniile ”.ro”

Publicat: Marţi, 27 februarie 2018
Deținătorii de domenii ”.ro” vor trebui să achite un tarif de mentenanță anuală, care va fi pus în aplicare începând cu 1 martie 2018.
Astfel, Registrul de domenii ”.ro” renunță la taxa unică de întregistrare și introduce plata anuală pentru domenii. Aceasta va putea fi achitată pentru o perioadă de minim 1 an și maxim 10 ani. Tariful anual pentru domeniile ”.ro” procurate prin intermediul Întreprinderii de Stat ”MoldData” va fi de 21.45$.
 
Potrivit algoritmului elaborat de ROTLD, data de expirare a domeniilor se va calcula ținând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare să acopere minim 5 ani de mentenanță.  Spre exemplu, domeniile înregistrate înainte de 1 martie 2013 vor primi minim 3 luni perioadă de grație pentru plata serviciului de mentenanță, astfel încât primele domenii vor expira începând cu 1 iunie 2018. Pentru a simplifica procedura de calculare a datei de expirare a domeniilor, a fost lansată o aplicație de simulare.   
 
România este singura țară din Europa care nu a practicat, până acum, un tarif de mentenanță anuală pentru domenii. Potrivit autorității oficiale pentru domeniile ”.ro” introducerea tarifului anual va contribui la asigurarea fondurilor necesare dimensionării infrastructurii IT și creșterii securității și fiabilității, în condițiile în care înregistrările domeniilor noi au un trend descrescător. Totodată, vor fi deblocate numele de domenii, care au fost înregistrate în aproximativ 25 de ani de existență a domeniului „.ro”, și care în prezent nu mai sunt folosite, fie că firmele ce le-au solicitat au dispărut, fie că persoanele care le-au înregistrat nu mai au nevoie de ele. 

MoldData a participat la Târgul locurilor de muncă și stagii

Publicat: Vineri, 18 mai 2018

MoldData - partener acreditat Plesk

Publicat: Joi, 26 aprilie 2018

MoldData a obţinut certificatul ISO 9001:2015 pentru managementul calităţii

Publicat: Luni, 05 februarie 2018

5 motive pentru care ai nevoie de mai mult de o extensie de domeniu pentru site

Publicat: Luni, 29 ianuarie 2018
Înregistrarea de domenii multiple pentru companie poate crește vizibilitatea afacerii și poate proteja marca de concurenți. De fapt, există mai multe motive pentru a achiziționa mai mult de o extensie de domeniu pentru o afacere.

MoldData a lansat un nou sistem de gestionare a numelor de domeniu

Publicat: Vineri, 26 ianuarie 2018
Întreprinderea de Stat ”MoldData”, Registrator Național al numelor de domeniu .md, a pus în aplicare un nou sistem de gestionare a domeniilor.

Importanța link-urilor interne pentru site-ul web

Publicat: Vineri, 05 ianuarie 2018
Ca deținător al unui site web, dorești să generezi trafic relevant către conținutul de pe site. Optimizarea site-ului pentru o poziționare cât mai înaltă în motoarele de căutare, precum Google, Bing, Yandex, este una dintre multiplele tactici pentru a obține acest lucru.

Rezultate 1 - 6 din 360

PAGINA SUS