TELEFON SERVICIUL CLIENTELĂ:
14404

NOUTĂŢI ŞI EVENIMENTE

8 metode simple pentru a te proteja de atacurile cibernetice

Publicat: Duminică, 18 iunie 2017
Despre atacuri cibernetice auzim și citim zilnic, iar unii chiar au avut nefericirea să devină victime ale acestora.
In ultimea perioadă, atacuri cibernetice de proporții au afectat calculatoare in toata lumea.
 
Unitati de producere, spitale, banci, companii de telecomunicatii, de curierat, dar si calculatoarele personale ale utilizatorilor au fost afectate. Sisteme informatice din peste 150 de tari au avut de suferit. Majoritatea breselor de securitate sunt descoperite si reparate abia dupa ce au fost sparte. 
Sigur nu vrei ca activitatea ta sa fie intrerupta de atacuri cibernetice.
 
Deci cum ne putem proteja de atacurile cibernetice?
 
Iata cateva sfaturi pentru sporirea nivelului de  securitate al calculatorului personal, dar si al afacerii tale.
 
1. Seteaza parole sigure
 
Utilizeaza diferite combinatii de ID-uri / parole pentru diferite conturi. Evitata sa utilizezii cuvinte, fraze sau informatii personale si sa le actualizezi in mod regulat. Fii creativ și fă-ți parolele puternice folosind combinații aleatoare de litere, cifre și simboluri care nu au nici o legătură cu tine.
 
2. Nu accesa link-uri suspecte sau link-uri primite pe email de la expeditori necunoscuti
 
Consecintele accesarii fișierelor atașate în diverse formate: .zip, .gif, etc., pot fi grave - virusarea dispozitivului si pierderea tuturor informatiilor. 
Sunt foarte frecvente cazurile cand cineva acceseaza un link sau descarca un fisier pe care il considera inofensiv, dar care in realitate a fost infectat cu un virus.
 
Daca se cere sa furnizezi informatii personale prin e-mail, verifica autenticitatea solicitărilor, contactand direct respectiva companie.
 
3.Securizeaza conexiunea Wi-Fi
 
Conexiunea wireless poate fi un punct de acces ușor pentru potențialii hackeri cibernetici. Dacă utilizezi o retea Wi-Fi in birou, asigura-te ca nu este vizibila pentru utilizatori neautorizati. 
Configureaza routerul sa solicite o parola pentru acces si sa nu difuzeze numele rețelei.
 
4.Utilizeaza software Anti-Virus / Anti-Malware
 
Impiedica virusii sa infecteze computerul prin instalarea si actualizarea regulata a software-ului antivirus. Pentru a asigura maximum de securitate cibernetica, activeaza si un firewall de protectie. 
Acceseaza internetul de pe dispozitive securizate corespunzător care au instalate programe antivirus eficiente.
 
5. Download sigur – nu instala un soft dintr-o sursa nesigura, nici nu accesa site-uri cu continut dubios.
 
6. Actualizeaza regulat sistemul de operare, browserul 
 
Este recomandat ca în toate dispozitivele utilizate pentru acces la internet să fie actualizate sistemele de operare. Actualizarea frecventă a programelor te ajuta sa protejezi dispozitivele de cele mai recente amenintari.
 
7. Securitatea site-ului web 
 
Pentru securizarea tranzactiilor online se recomanda instalarea unui certificat SSL.
Daca intentionezi sa faci comenzi online, acorda o atentie deosebita adreselor URL ale site-urilor web, verifica  daca adresa web incepe cu https si are un lacat verde. Asemenea website-uri utilizeaza tehnologii de securitate care nu pun in pericol datele personale ale utilizatorilor.
 
8. Backup regulat
Cea mai eficienta metoda de prevenire a pierderii informatiei este copierea de rezerva in surse sigure. In orice situatie se recomanda un backup al fisierelor (poze, documente, video etc.), astfel incat, in caz de atac, datele sa poata fi recuperate. Backup-ul este o modalitate ce asigura ca toate datele sunt stocate in siguranta.
 
Daca esti proprietar al unei afaceri, informeaza angajatii despre masurile de securitate, trimitandu-le e-mailuri scurte despre amenintari si caile de protectie.
 
Asigura-te ca respecti aceste sfaturi si poti asigura securitatea informatiilor tale si ale companiei.

MoldData a obţinut certificatul ISO 9001:2015 pentru managementul calităţii

Publicat: Luni, 05 februarie 2018

5 motive pentru care ai nevoie de mai mult de o extensie de domeniu pentru site

Publicat: Luni, 29 ianuarie 2018
Înregistrarea de domenii multiple pentru companie poate crește vizibilitatea afacerii și poate proteja marca de concurenți. De fapt, există mai multe motive pentru a achiziționa mai mult de o extensie de domeniu pentru o afacere.

MoldData a lansat un nou sistem de gestionare a numelor de domeniu

Publicat: Vineri, 26 ianuarie 2018
Întreprinderea de Stat ”MoldData”, Registrator Național al numelor de domeniu .md, a pus în aplicare un nou sistem de gestionare a domeniilor.

Importanța link-urilor interne pentru site-ul web

Publicat: Vineri, 05 ianuarie 2018
Ca deținător al unui site web, dorești să generezi trafic relevant către conținutul de pe site. Optimizarea site-ului pentru o poziționare cât mai înaltă în motoarele de căutare, precum Google, Bing, Yandex, este una dintre multiplele tactici pentru a obține acest lucru.

Pregătește magazinul online de sezonul sărbătorilor

Publicat: Marţi, 26 decembrie 2017
Sezonul sarbatorilor de iarna este cea mai aglomerata perioada a cumparaturilor si cea mai atragatoare perioada cu oferte.

Securizeaza website-ul prin cateva masuri simple

Publicat: Vineri, 17 noiembrie 2017
Multi dintre cei care au o afacere online, indiferent ca e un magazin care accepta plata prin intermediul cardului sau doar un blog sau un site de prezentare, considera ca riscurile de securitate nu sunt atat de des intalnite.

Rezultate 1 - 6 din 357

PAGINA SUS