TELEFON SERVICIUL CLIENTELĂ:
14404

NOUTĂŢI ŞI EVENIMENTE

De ce să nu ignori avertismentele de securitate?

Publicat: Marţi, 02 mai 2017
Certificatele SSL sau certificatele de securitate au rolul de a securiza schimbul de informatii pe internet. Ele ajuta la protejarea informatiilor utilizatorilor site-ului, criptand datele transmise de la un browser spre server.

Utilizarea certificatului este usor identificabila datorita unui mic lacat care apare in browser.

Atunci cand un certificat SSL expira, site-urile nu mai sunt securizate, iar browserele web afiseaza un avertisment pe aceste pagini.

In primul rand, certificatele SSL au o data de expirare dintr-un anumit motiv. Atunci cand o autoritate de certificare (CA) emite un certificat pentru un site web, este necesar ca site-ul sa-si demonstreze identitatea, iar numele de domeniu sa fie autentic. Perioada de expirare exista pentru a asigura utilizatorii ca un site web corespunde in continuare acestor cerinte.

Instalarea unui certificat SSL an de an poate fi frustranta. Dar realitatea este ca expirarea certificatului este incredibil de importanta pentru garantia securitatii - de fapt, fara expirare, certificatele SSL ar fi inutile.

Mai intai, sa intelegem cum expira certificatele SSL: fiecare certificat SSL are o perioada de valabilitate - un interval de timp in care certificatul este valabil si poate fi folosit pentru a stabili conexiuni sigure. Dupa expirarea acestei perioade de valabilitate, certificatele SSL nu mai sunt valide. Browserele si alte programe software nu accepta certificate expirate si afiseaza un avertisment atunci cand utilizatorii  acceseaza site-urile cu certificate expirate.

Valabilitatea certificatului exista deoarece una dintre caracteristicile principale ale SSL este autentificarea serverului. Acest lucru permite clientului (de obicei browserului web) sa cunoasca identitatea serverului la care se conectează. Este important ca informatiile sa fie reverificate ocazional.

Fara autentificarea serverului, vizitatorii site-ului nu ar sti daca se conecteaza la un site web autentic sau daca altcineva spioneaza acel website. Acest lucru este incredibil de usor de facut fara protectia SSL.

Utilizatorii site-ului isi supun riscului informatiile personale prin efectuarea unei tranzactii financiare pe un site cu un certificat SSL expirat.

Obtinerea unui certificat SSL de la o autoritate de certificare de incredere, necesita demonstrarea dreptului de proprietate asupra domeniului solicitat.

Aceste cerinte sunt menite sa asigure ca o persoana nu poate obtine un certificat SSL pentru un site pe care nu il detine. Autoritatea de certificare semneaza digital certificatul pentru a comunica altor dispozitive ca informatia continuta in acesta este exacta, iar perioada de valabilitate le indica perioada de timp in care se pot baza pe aceste informatii.

Certificatele SSL nu valideaza doar numele de domeniu. Certificatele EV SSL valideaza numele si locatia companiei. Aceste informatii pot fi folosite pentru a identifica mai exact un site web si este important ca informatiile sa fie actualizate.

Pentru a nu uita de necesitatea reinnoirii certificatului, majoritatea furnizorilor SSL permit configurarea notificarilor prin e-mail atunci cand se apropie termenul de expirare al certificatului.

Un certificat care tocmai a expirat poate fi in continuare sigur. Dar ca vizitator nu ai cum sa stii daca website-ul este protejat in continuare in mod corespunzător, daca domeniul nu a trecut in posesia altei persoane de la eliberarea certificatului etc. Odata ce un certificat expira, nu poti fi sigur ca site-ul nu a devenit vulnerabil sau compromis.

Ignorarea avertismentelor privind certificatele poate fi mai periculoasă decat putem crede.

Aceste avertismente sunt importante, deoarece identifica site-urile web cu certificate nevalide in care nu ar trebui sa avem incredere. Deci, ignorarea acestora subminează capacitatea browserului de a te proteja impotriva atacurilor.

Navigarea pe site-uri fara certificate sau cu certificate expirate poate sa duca la furtul informatiilor personale, a datelor financiare si chiar a parolelor.

Poti, insa, sa te protejezi navigand pe site-uri cu certificate SSL valide. Daca nu esti sigur de autenticitatea site-ului, introdu manual adresa URL a site-ului pe care doresti sa il vizitezi intr-o noua bara de adrese. Acest lucru ar reduce probabilitatea conectarii la un site nesigur.

Pentru a fi in siguranta in mediul online, nu ignora in nici o circumstanta avertismentele de securitate.


Oferta verii! MoldData a pregătit prețuri mai mici pentru clienții săi

Publicat: Joi, 14 iunie 2018
Întreprinderea de Stat ”MoldData” a aprobat un nou plan tarifar prin care oferă prețuri avantajoase la o gamă întreagă de servicii.

MoldData a participat la Târgul locurilor de muncă și stagii

Publicat: Vineri, 18 mai 2018

MoldData - partener acreditat Plesk

Publicat: Joi, 26 aprilie 2018

Din 1 martie va fi introdusă taxa anuală pentru domeniile ”.ro”

Publicat: Marţi, 27 februarie 2018
Deținătorii de domenii ”.ro” vor trebui să achite un tarif de mentenanță anuală, care va fi pus în aplicare începând cu 1 martie 2018.

MoldData a obţinut certificatul ISO 9001:2015 pentru managementul calităţii

Publicat: Luni, 05 februarie 2018

5 motive pentru care ai nevoie de mai mult de o extensie de domeniu pentru site

Publicat: Luni, 29 ianuarie 2018
Înregistrarea de domenii multiple pentru companie poate crește vizibilitatea afacerii și poate proteja marca de concurenți. De fapt, există mai multe motive pentru a achiziționa mai mult de o extensie de domeniu pentru o afacere.

Rezultate 1 - 6 din 361

PAGINA SUS