TELEFON SERVICIUL CLIENTELĂ:
14404

NOUTĂŢI ŞI EVENIMENTE

SSL și HTTPS devin esențiale

Publicat: Joi, 20 aprilie 2017
Site-urile de stiri, hoteluri, site-uri bancare si numeroase altele se numara printre milioanele de site-uri marcate in mod explicit ca fiind "nesigure" de unele dintre cele mai utilizate browsere.

Versiunile actuale ale Google Chrome si Mozilla Firefox afiseaza avertismentul "nesigur" in bara de adrese URL daca o pagina web necriptata solicita parola unui utilizator. Acest lucru se datoreaza faptului ca un atacator ar putea modifica formularul HTTP si poate determina trimiterea datelor utilizatorului in alta parte. Aceasta caracteristica de securitate a fost introdusa pentru prima oara in Firefox 51, apoi in Chrome 56.

HTTPS, varianta securizata a protocolului HTTP, creeaza conexiuni sigure prin furnizarea de autentificare si criptare intre un browser si serverul web asociat. HTTPS mentine in siguranta datele, impiedicand interceptarea si manipularea lor. Un certificat SSL cripteaza datele trimise de la browser catre server, facand imposibila citirea lor de catre orice terta parte.

Diferite tipuri de certificate SSL pot fi utilizate pentru domenii unice sau multiple, pot fi selectate diferite niveluri de autentificare, de la validarea domeniului (verifica daca organizatia detine controlul unui domeniu) pana la verificarea extinsa (verificarea unor elemente precum locatia fizica a afacerii, datele de contact etc.). Certificate SSL sunt disponibile pe host.md

Doar site-urile care si-au verificat identitatea vor putea afisa protocolul "https" si lacatul de culoare verde in browser-ul utilizatorului.

De ce sa utilizezi HTTPS in loc de HTTP?

SSL influenteaza clasamentul in motoarele de cautare

Site-urile cu HTTPS vor avea pozitii mai bune in rezultatele cautarii, astfel Google vrea sa incurajeze proprietarii de site-uri web sa treaca de la protocolul HTTP la HTTPS pentru siguranta pe web. Avand in vedere acest lucru, HTTPS este recomandat pentru orice site web, indiferent daca solicita sau nu, date personale.

Geolocatia dezactivata pe paginile HTTP

Mozilla Firefox 55 va dezactiva in intregime Geolocatia pe paginile HTTP, ceea ce inseamna ca site-urile web fara criptare nu vor mai putea solicita locatia unui utilizator. Geolocatia a fost deja dezactivata in Chrome si Safari. 

Geolocatia se situeaza printre seturile de caracteristici ale browserului care afiseaza informatii sensibile si personale care identifica un utilizator, ceea ce reprezinta un risc mai mare pentru siguranta si confidentialitate.

Modificari in afisarea adresei URL in Chrome si Firefox

Vizitatorii vor fi anuntati ca site-ul nu este securizat de HTTPS. Acest lucru are potentialul de a afecta in mod direct credibilitatea unui site web.

După cum s-a anuntat, Google Chrome a inceput deja sa marcheze paginile care solicita parole si datele cardurilor de credit ca nesigure in bara de adrese URL. 

In prezent, avertismentul din Chrome apare numai pe paginile nesecurizate cu certificat SSL care solicită parole sau informatii sensibile, cum ar fi datele cardului de credit. 

Cu toate acestea, Google a confirmat ca in viitor acest avertisment va aparea pe toate paginile care nu vor avea HTTPS si va fi de culoare rosie:

Acest tip de avertizare poate fi usor interpretata de catre vizitatori, ca inseamnand ca site-ul a fost compromis, afectandu-i credibilitatea.

Pana in prezent, Firefox a folosit o pictograma verde in bara de adrese pentru a indica daca un site utilizeaza HTTPS si un indicator neutru (fara pictograma) atunci cand un site web nu utilizeaza HTTPS. Lacatul verde indica faptul ca site-ul utilizeaza o conexiune securizata.

Pentru a evidentia in mod clar riscul pentru utilizator, paginile Web Firefox care colecteaza parole, dar nu utilizeaza HTTPS, Firefox afiseaza deja o pictograma gri in bara de adrese.

Dand clic pe pictograma "i", se afiseaza textul, "Conexiunea nu este sigura" si "Logurile introduse pe aceasta pagina ar putea fi compromise".

Desi avertismentele sunt afisate doar intr-un set limitat de circumstanțe, intentia browserelor este de a marca toate site-urile HTTP ca fiind "nesigure".

Treci de la HTTP la HTTPS pentru a evita avertismentele de securitate.

Un certificat SSL si protocolul HTTPS ofera cea mai buna securitate a datelor. Mai mult de atat, clientii existenti si cei potentiali au siguranta ca proprietarii de site-uri sunt interesati de protejarea datelor lor, marind totodata reputatia marcii.

Poti comanda un certificat SSL, si astfel securiza site-ul, pe host.md sau apeland numarul 14404.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole.


Oferta verii! MoldData a pregătit prețuri mai mici pentru clienții săi

Publicat: Joi, 14 iunie 2018
Întreprinderea de Stat ”MoldData” a aprobat un nou plan tarifar prin care oferă prețuri avantajoase la o gamă întreagă de servicii.

MoldData a participat la Târgul locurilor de muncă și stagii

Publicat: Vineri, 18 mai 2018

MoldData - partener acreditat Plesk

Publicat: Joi, 26 aprilie 2018

Din 1 martie va fi introdusă taxa anuală pentru domeniile ”.ro”

Publicat: Marţi, 27 februarie 2018
Deținătorii de domenii ”.ro” vor trebui să achite un tarif de mentenanță anuală, care va fi pus în aplicare începând cu 1 martie 2018.

MoldData a obţinut certificatul ISO 9001:2015 pentru managementul calităţii

Publicat: Luni, 05 februarie 2018

5 motive pentru care ai nevoie de mai mult de o extensie de domeniu pentru site

Publicat: Luni, 29 ianuarie 2018
Înregistrarea de domenii multiple pentru companie poate crește vizibilitatea afacerii și poate proteja marca de concurenți. De fapt, există mai multe motive pentru a achiziționa mai mult de o extensie de domeniu pentru o afacere.

Rezultate 1 - 6 din 361

PAGINA SUS