TELEFON SERVICIUL CLIENTELĂ:
14404

Suport - Întrebări frecvente

Domene web

   Trimite un tichet de asistenţă / întrebare
   Întrebări despre numele de domeniu
Ce este. MD?

. MD este un domen de nivel (TLD) superior în Internet.

Cine deţine. MD?

Domenul de nivel superior, .MD, este codul de ţară atribuit Republicii Moldova de către Autoritatea pentru Alocarea Numerelor in Internet (IANA). MoldData, a semnat un acord exclusiv de administrare şi distribuire a numelor de domen în cadrul domenului .MD.

Cine poate înregistra un domen .MD ?

Toate persoanele fizice si corporaţiile sunt binevenite în domenul MD.

Ce este un nume de domen?

Un nume de domen este pur şi simplu o adresă în Internet. Pentru a nu fi nevoiţi să ţineţi minte o serie dificilă de cifre (de exemplu, 208.212.155.9), aveţi posibilitatea să tastaţi adresa în formă textuală, cum ar fi www.nic.md. Numele de domen înregistrate nu vor fi folosite pentru a difuza conţinut sexual sau pornografic, pentru a susţine recurgerea la terorism, pentru a difuza informaţii denigratoare despre orice terţ, sau pentru a trimite sau a avea legătură cu trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate ("spam").

Care este diferenţa dintre un domen de nivel superior (TLD) şi un domen de nivelul al doilea?

Fiecare parte a unui nume de domen este separată prin"punct". Nivelul de top este o parte a domenului, care este la dreapta de ultimul punct. .MD este un domen de nivel superior. Domenul de nivelul al doilea este parte din adresa cuprinsă între "www" şi "MD". Registrul din adresa www.nic.md este un domen de nivelul al doilea.

Regulamentul cu privire la gestionarea numelor in domenul de nivel superior .md
   Înregistrare nume de domenii
Cum pot să înregistrez un domen?
  1. Înregistrarea este simplă. Selectaţi numele de domen pe care doriţi să-l (să le) înregistraţi, accesaţi www.nic.md şi înregistraţi-vă.
  2. Registrantul poate rezerva domene .MD pe www.nic.md sau prin SMS la 4959 şi ulterior achita serviciile prin metoda ce asigura transferul banilor in contul IS MoldData (cu credit card, prin virament, in numerar) în decurs de 3 zile de la data rezervării;
  3. Registrantul poate să se prezinte la sediul I.S.MoldData pentru a înregistra domene .MD asistat de colaboratorii "Serviciului Clientela"

Contractul, indiferent de modul de înregistrare, se perfectează la cererea Registrantului de către "Serviciului Clientelă" al I.S.MoldData, str. Armenească 37/1, Chişinău, RM tel. 54-49-59

Cum pot să-mi anulez înregistrarea?

Puteţi să anulaţi înregistrarea oricând. Totuşi, nu vi se vor întoarce banii pentru orice parte din termen, care nu a fost utilizată. Pentru a anula înregistrarea va trebui să expediaţi o scrisoare autentificată notarial în care să declaraţi că doriţi să terminaţi contractul încheiat cu noi.

Vă rugăm să expediaţi scrisoarea (sau la nr. de fax. 373 22 544956) la "MoldData", str. Armeneasca, 37/1 Chişinău, MD2012, Republica Moldova. Totodată, dacă alegeţi să nu reînnoiţi numele dvs. de domeniu, înregistrarea dvs. va fi anulată automat.

Câte nume de domen pot să înregistrez?

Oricâte.

   Întrebări despre serverul numelui de domen (DNS)
Ce înseamnă DNS?

DNS înseamnă Serverul Numelui de Domen.

Ce este o adresă IP?

IP înseamnă Internet Protocol  pe IPv4 ori IPv6 .

   Întrebări despre verificarea disponibilităţii
Cum pot să verific disponibilitatea numelor de domen?

Puteţi utiliza funcţia noastră de căutare   de pe www.nic.md  pentru a verifica disponibilitatea numelor de domen.

   Întrebări despre preţuri
Cât costă?

Costul înregistrării şi menţinerii unui nume de domen va fi indicat la înregistrare sau la reînnoirea înregistrării, variază în funcţie de tipul de domen selectat (general ori personalizat).

   Întrebări despre facturare
Cum pot achita serviciile de înregistrare/menținere a unui domen?

Pentru serviciile de  înregistrarea numelui dvs. de domen   puteţi achita în regim online, acceptăm Visa, Mastercard, American Express şi Discover.

Acceptăm şi plata prin transfer bancar.

Cum pot să achit serviciiul de înregistrare/reînregistrare pentru un nume de domen fără card de credit?

În aceste cazuri acceptăm plata prin transfer bancar către MoldData. Rechizitele bancare le puteţi gasi www.molddata.md (Notă: Clientul va suporta cheltuielile pentru transfer.)

Cum pot să contactez pe cineva cu privire la întrebări despre facturare?

Puteţi contacta departamentul facturare expediindu-ne un e-mail la support@nic.md

Cum se va efectua facturarea?

În timpul procesului de înregistrare, veţi indica un card de credit sau transfer bancar pentru înregistrare. Când va fi timpul să reînnoiţi numele dvs. de domen, veţi primi un email cu instrucţiuni despre cum să vă reînnoiţi numele de domen.

   Întrebări despre reînnoire nume de domen
Cum pot să-mi reînnoiesc numele de domen?

Serviciul de inregistrare şi mentenanţă domen se oferă cel puţin pentru un an de zile. La expirare termenului de un an Registrantzul este  responsabil pentru reînnoirea numelor dvs. de domen înainte de expirarea termenului selectat.

Cum pot modifica informaţia asociată cu numele meu de domen?

Accesaţi pagina principală pe www.nic.md

Care este informaţia cu caracter privat şi informaţia cu caracter public pentru înregistrarea domenului?

În timpul procesului de înregistrare pentru numele de domen, Înregistratul va oferi atât informaţie cu caracter public, cât şi cu caracter privat. Informaţie cu caracter public este informaţia de contact necesară pentru a vă contacta. Aceasta include informaţia pentru contactul administrativ, tehnic, şi în scop de facturare. Informaţia cu caracter privat pe care o oferiţi este orice informaţie legată de plata pentru serviciul de înregistrare. Cum plătiţi, cât plătiţi, şi când plătiţi, nu se va divulga nici unui terţ.

   Descarcă modele de cereri
Cerere de schimbare a numelui de utilizator și/sau a contactului administrativ pentru numele de domenii .md
Cerere de transfer nume de domeniu .md
Cerere de transfer a dreptului de folosința asupra numelui(lor) de domeniu .md
Cerere de lichidare a unui nume de domeniu
Cerere de acordare a unui nume de domeniu .md pentru A.P.L.
Procura persoană fizică
Procură persoană juridică

PAGINA SUS
© 1993 - 2019. Toate drepturile rezervate.
Întreprinderea de stat MoldData
Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate a datelor | Politica de utilizare cookie